Hoe we begonnen zijn
Na mijn studie werktuigbouwkunde ben ik vrij snel in aanraking gekomen met grafisch ontwerpen. Dit vakgebied lag mij al direct beter dan het werk dat logischerwijs na een HTS werktuigbouwkunde volgt.
Ik maakte dan ook snel de switch en heb uiteindelijk ruim 15 jaar met veel plezier gewerkt aan onder andere logo’s, huisstijlen en bedrijfscommunicatie.

Om vervolgens nog een stap dichter bij mezelf uit te komen, volgde ik een cursus meubelmaken.
En wederom ontdekte ik passie en bevlogenheid. Dit keer omdat ik me hiermee in staat stelde een ontwerp op papier, uit te werken in een 3D vorm.

Met de nodig technische kennis en kunde, de onuitputtelijke liefde voor materialen en de wens om steeds weer nieuwe mooie dingen te ontwerpen en te bouwen, begreep ik dat ik nóg weer dichter bij mezelf was uitgekomen als ik dit kon omvormen in een bedrijfsplan.
Vol overtuiging tekende ik een huurcontract voor een werkplaats, kocht ik een aantal houtbewerkingsgereedschappen en een bestelauto en ik bedacht het label Studio Freitag.

Studio Freitag, adres voor bedrijf en particulier
Na een avontuurlijke opstartperiode staat Studio Freitag inmiddels bekend als betrouwbare leverancier van maatwerk design voor particulieren en B2B relaties. Intern, beschikt Studio Freitag over een team van specialisten uit diverse vakgebieden.

Zo richten we huizen in als het gaat om bijvoorbeeld design dressoirs en boekenkasten, maatwerk kastenwanden of opbergruimtes op bijna onmogelijke plaatsen of complete keukens. Daarnaast ontwerpen we bijvoorbeeld tafels en ander losse meubels.
Bedrijven en overige sectoren weten ons te vinden als het gaat om snelle levering van 3D objecten of decor elementen voor bedrijfspresentaties of speciale evenementen. Denk aan 3D uitgewerkte bedrijfslogo’s, opvallende beursstand-elementen of sokkels waarin tablets verwerkt zijn.

Eigentijds en tijdloos
Door jarenlange ervaring als grafisch ontwerper heb ik een scherp gevoel ontwikkeld voor lay-out, vormkeuzes en kleurgebruik binnen bepaalde kaders. Eén van onze ontwerp-doelstellingen is dat een eindproduct tijdloos is. Daarmee streven we mede naar een hoge duurzaamheid van de gebruikte materialen.

Vlot aan de slag?
We zijn flexibel, snel en nemen onze verantwoordelijkheden. Duidelijke afspraken, één aanspreekpunt. Dat blijft ook zo tot en met oplevering en service achteraf.
Wensen en behoeftes komen in een uitvoerig gesprek, meestal op de betreffende locatie, naar voren. Dan volgt een schetsfase met gedetailleerde terugkoppeling met een 3D sfeerimpressie. We hechten veel waarde aan een -uiteindelijk- tijdloos en geliefd ontwerp en nemen indien nodig ruim de tijd om deze fase succesvol af te ronden. Ook wij krijgen door deze aanpak een nauwkeurig inzicht in wat we kunnen verwachten.
Omdat onze offerte met aandachtig is samengesteld, zijn er geen verrassingen achteraf.

Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend ontwerp!

Bel 06-24809900 of mail met rogier@studiofreitag.nl


Rogier Scholten